Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем сЪС стъпков мотор

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Колеги не знам как се почистват тези МПХ, но след интервенцията оборотите заспаха. По точно при палене се покачват до 1500 и се нормализират на 1000 без да помръдват, като те реално не са хиляда, защото на ком. показва че работи с 850 а на оборотомера показват 1000 това незнам що е така, друго при спиране на светофар и при изключване от скорост по време на дижение пак същото форсира се до 1500 и пак заспива на 1000 без никакво колебание и клатене на оборотите. Просто съм изумен с това което го правеше преди направо сега ме кефи здраво.
    Alfa Romeo 156 1.8 TS, 1999
    VW Passat 1.8, 1991
    Seat Leon 1.4, 2007

Comment

Първоначално публикувано от ADO 1982 Покажи съобщение
      Колеги не знам как се почистват тези МПХ, но след интервенцията оборотите заспаха. По точно при палене се покачват до 1500 и се нормализират на 1000 без да помръдват, като те реално не са хиляда, защото на ком. показва че работи с 850 а на оборотомера показват 1000 това незнам що е така, друго при спиране на светофар и при изключване от скорост по време на дижение пак същото форсира се до 1500 и пак заспива на 1000 без никакво колебание и клатене на оборотите. Просто съм изумен с това което го правеше преди направо сега ме кефи здраво.
      Смени моторчето ли?
      Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

не почистиха го.
        Alfa Romeo 156 1.8 TS, 1999
        VW Passat 1.8, 1991
        Seat Leon 1.4, 2007

Comment

Първоначално публикувано от ADO 1982 Покажи съобщение
          не почистиха го.
          Бе и аз моето го чистих ама работи добре точно 1 ден и после пак старата песен. Тъпото е, че като го отворих всичко прилича на чисто ново.

Comment

ами момчета след смяна на въпросното моторче , колата закова оборотите, немога да и се нарадвам направо , сякаш карам друга кола ......малко скъпичко но все пак си струва смяната

ама излезе друг проглем сега термостата , поръчах си някъв марка - Берн мисля беше, или нещо такова става ли или съм се набутал ?
            Алфа 156, 1,8 ТС 1999год

Comment

Първоначално публикувано от Desert Покажи съобщение
              ами момчета след смяна на въпросното моторче , колата закова оборотите, немога да и се нарадвам направо , сякаш карам друга кола ......малко скъпичко но все пак си струва смяната

ама излезе друг проглем сега термостата , поръчах си някъв марка - Берн мисля беше, или нещо такова става ли или съм се набутал ?
              Behr си си поръчал. И добре си направил Това са термостатите които се вграждат оригинално. И аз съм с такъв и съм доволен от него. Преди 6 месеца го смених и за сега работи перфектно.

Comment

добре последно да го разглобя ли да го почистя или не тоя стъпков мотор на 156 2.0т.с. ???

2,0 t.s.

Comment

Аз моя го чистих. Няма промяна.

Comment

по добре ако имаш средства си купи ново моторче ще осетиш корена разлика в колата
                    не става с чистене
                    Алфа 156, 1,8 ТС 1999год

Comment

е... ще го почистя утре, пък като не става, явно нов ще трябва Смених последния месец дебитомер, бобини, свещи, ламбда сонда, термостат, и двата долни предни носачи... всичко ново. Вече ми идва в повече... :х

Поздрави!
                      2,0 t.s.

Comment

нали знеш че който е казал че жената е голяма бирщина .......! е нямал , кола
                        Алфа 156, 1,8 ТС 1999год

Comment

И на мен ми мени оборотите м-у 500-1300 задължително ли е да е от стъпковия мотор?
                          Alfa 156 1,6 TS ex
                          Alfa 166 2,4 JTD 136 hp ex
                          Alfa 159 2,4 JTDm 200hp

Comment

Не не е. Възможно е само
                            Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
                            ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
                            Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

А от какво друго може да е ?
                              Alfa 156 1,6 TS ex
                              Alfa 166 2,4 JTD 136 hp ex
                              Alfa 159 2,4 JTDm 200hp

Comment

Първоначално публикувано от benji_gb Покажи съобщение
                                А от какво друго може да е ?
                                Да пишеш все пак каква е колата година на производство и модел и да кажеш кога клати оборотите на място в движение и т.н.
                                156 1,8 ТS 99
                                Nissan Murano 2005

Comment

Working...
                                X